> Veroudering bestrijden

Een goede lichamelijke en geestelijke conditie is onmisbaar, op elke leeftijd en in elk beroep. Ze geeft ons de kans om een cognitieve reserve op te bouwen. Maar net als alle organen veroudert ook het brein. De wetenschap heeft aangetoond dat de achteruitgang van het geheugen en de cognitieve functies al vanaf 25 jaar begint...
Mensen die hun grijze cellen doorlopend stimuleren door te werken, veel te lezen, te studeren, te schaken, te bridgen of spelletjes als sudoku te spelen, vergroten hun cognitieve reserve. De natuurlijke achteruitgang van hun hersencellen wordt dan gecompenseerd door de inzet van alternatieve zenuwnetwerken.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we onze neuronen aan het werk moeten zetten om ze zo lang mogelijk actief te houden.

  • Een studie van de Universiteit van Harvard, "Het geheugen verbeteren", meldt dat "wij nu het bewijs hebben dat de hersenen zich als een spier gedragen: hoe meer ze getraind worden, hoe sterker ze worden en blijven".
  • Een andere studie van het American Institute on Aging zegt dat "onderzoeken aantonen dat mensen die intellectueel stimulerende activiteiten beoefenen minder risico lopen op de ziekte van Alzheimer".

Lichaamsoefening is "gemakkelijk". De neuronen trainen is veel moeilijker en levert geen onmiddellijk merkbare resultaten op. Toch zijn de potentiële voordelen de inspanning waard. De training die wij u voorstellen, zal u helpen om uw geheugen te verbeteren, sneller te denken en alle aspecten van uw leven beter te organiseren.

Een efficiënt oefenprogramma moet:

  • De 5 cognitieve functies aanspreken: geheugen, taal, aandacht, logica en ruimtelijk inzicht.
  • Oefeningen aanbieden die origineel en leuk zijn maar ook efficiënt, met verschillende moeilijkheidsgraden.
  • Een systeem voor begeleiding en supervisie van de oefensessies omvatten.
  • De sterke en de zwakke punten van elke persoon aan het licht brengen, om vooruitgang mogelijk te maken.
Deze principes liggen aan de basis van de HAPPYneuron-software.